Обратно към категорията

„Модата се мени, фолклорът остава“

   

„Модата се мени, фолклорът остава“

снимки
Над 1000 души облякоха носиите и се включиха в третото издание на Общинския празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“.
В парка на село Генерал Инзово 26 села от община „Тунджа“ представиха богатството на своите самобитни и характерни традиции. Колоритът на багри и шевици, красотата на българската народна песен и на безкрайните вити хора, многообразието на характерни за селата традиционни ястия превърнаха празника в най-вълнуващата и зрелищна презентация на общината и на региона.
Проявата провокира интереса на много гости от страната, включително и чрез заявки за участие на организирани групи от други общини. Организаторите посрещнаха и представители на бесарабската общност от Одеска област, Република Украйна, на академичните среди на Казахстан, научни работници от страната. Специална изненада за гостите и участниците бяха изпълненията на обичаната народна певица с корени от село Генерал Инзово Дарина Славчева.
        Туроператори, заедно с общината, кметството и читалището на село Генерал Инзово превърнаха Третото издание на празника на традициите във вълнуваща туристическа дестинация. Организирани групи от френски туристи облякоха автентичните тунджански носии, предоставени от селата на общината и се потопиха заедно с тях в богатата, пъстра и многообразна местна традиция. Туристите споделиха с тунджанци многобройните трапези с традиционни ястия, включиха се заедно с тях в пресъздаването на характерни обичаи и в българските хора.
Съпричастността и усещането за общност у хората на община „Тунджа“ провокира поредното издание на инициативата „Селски мол“, чрез която участниците в празника и екипите на социалните услуги се включиха в младежката инициатива „Тунджа може“ за набиране на средства за нови допълнителни мобилни ЕКГ апарати за центровете за спешна медицинска помощ в селата Тенево и Скалица.
Общинският празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“ се провежда с подкрепата на Министерство на културата под патронажа на кметовете на община „Тунджа“ и село Генерал Инзово.

Пресцентър
 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!