Обратно към категорията

2 ГОДИНИ И 2 МЕСЕЦА ЗАТВОР ПОЛУЧИ МЪЖ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

   

2 ГОДИНИ И 2 МЕСЕЦА ЗАТВОР ПОЛУЧИ МЪЖ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът е наложил ефективно наказание от 2 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ на Николай Г. Той е приел фактите от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 03.02.2018 г., в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 8,7 грама метамфетамин (на стойност 217 лв.) – престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предл. последно, т.4, вр.ал.1, изр.1, алт.1, предл.4 от НК.
Подсъдимият, който е осъждан общо 13 пъти, употребявал наркотици и знаел начин да приготвя „пико“. Издържал се като продавал приготвения от него наркотик. На горепосочената дата Николай Г. и негови познати пътували в лек автомобил, който бил спрян за проверка от служители на реда. По време на проверката в Николай Г. било открито пликче с бяло прахообразно вещество, за което подсъдимият съобщил, че го е купил като хранителна добавка по – рано през деня. При извършения тест веществото реагирало на метамфетамини, а Николай Г. бил задържан.
Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Николай Г. е наложена и „глоба“ в размер на 5 000 лв.
Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!