Обратно към категорията

Обс Тунджа ще трябва да прегласува промените в Наредбата за опазване на обществения ред

   

Обс Тунджа ще трябва да прегласува промените в Наредбата за опазване на обществения ред

Общински съвет „Тунджа“ ще трябва да прегласува отново промените в Наредбата за опазване на обществения ред. Причината- областният управител на Ямбол върна решението, заради неспасена законова процедура, стана ясно на днешното заседание.
На сесия през май, местният парламент в „Тунджа“ погна със строги мерки нарушителите на обществения ред и високите децибели. Предложението внесе общинския съветник Живко Желев.
Общинският съвет, обаче не е спазил законова процедура за промените в Наредбата за опазване на обществения ред. Областният управител Димитър Иванов, върна решението за повторно гласуване от съветниците.
Новият вариант на Наредбата за опазване на обществения ред ще стои един месец качена на интернет-страницата на ОбС „Тунджа“ за мнения и препоръки. След това ще мине на повторно гласуване от съветниците за влизането й в сила. Най-късно до есента т.г., се очаква да бъдат гласувани и промени в ЗМСМА. Те ще дадат на кметовете по селата по-големи правомощия.
Съветниците с единодушие приеха също и излъчване на сесиите на заседанията им в реално време по електронен път. Целта е по-голяма прозрачност и информираност на населението за работата на местния парламент. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!