Обратно към категорията

ОБМИСЛЯТ НОВИ РЕГИСТРАЦИОННИ ТАЛОНИ С ЧИП ЗА АВТОМОБИЛИТЕ

   

ОБМИСЛЯТ НОВИ РЕГИСТРАЦИОННИ ТАЛОНИ С ЧИП ЗА АВТОМОБИЛИТЕ

Буквите от регистрационните номера на автомобилите вече няма да показват града, в който е регистрирана колата. Това е една от промените, които се подготвят в новия Закон за пътните превозни средства.
 Идеята е регистрацията на автомобили да бъде преместена от КАТ в пунктовете за технически преглед, а всеки шофьор да може да регистрира колата си където и да е в страната. Техническите пунктове пък щели да се следят от транспортното министерство.
 Планира се и въвеждане на технически преглед преди първа регистрация на автомобила, чиято цел била да се намали вноса на негодни и стари автомобили. Предвиждат се и нови регистрационни талони с чип, които да съдържат повече информация от сегашните.
 Буквите по номерата на автомобилите вероятно ще се запазят, но вече няма да показват града на регистрация, обясни за Дарик зам.-транспортният министър Ангел Попов.
 „Регионалният принцип за разпределяне на номерата да отпадне, тъй като това е стара практика, която за нас е неработеща и не допринася с нищо положително. Затова сме решили номерата да си вървят последователно и да няма регионален принцип на изписването им. В чужбина има и регионален принцип, както е в Германия, но там самите региони са колкото една България. Ние се задъхваме по отношение на изписването. Разработили сме няколко варианта - набор от цифри и букви, така че да ни позволи многомилионен начин на комбинации. Това е само за новите автомобили”, обясни Попов.
 
 
dariknews.bg 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!