Обратно към категорията

СЕГА: Най-големият дарител на МВР за първите три месеца е Ямбол (от общините)

   

СЕГА: Най-големият дарител на МВР за първите три месеца е община Ямбол

Ведомство е получило сериозни дарения по американска линия

Бедни общини
продължават да правят редовни дарения на полицията по места - това става ясно от последния отчет на даренията към МВР. Вътрешното ведомство е сред най-богатите с бюджет от над 1 млрд. лв. годишно. 
 
Отчетът е за периода януари-март. Подаръците от местната власт видимо намаляват, но въпреки това някои общини не се отказват от практиката. МВР също. Преди години един от вътрешните министри призна, че без подаръците полицията не би могла да се справи. 
Най-големият дарител на МВР за първите три месеца е община Ямбол, става ясно от отчета. Тя е платила над 20 хил. лв. за ремонта на работните и общите помещения на местната полиция. 
Гориво е дарила община Средец. Практиката местната власт да плаща бензина на патрулките продължава дори и след като премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отпадне лимитът за гориво в МВР. Той обяви, че ограниченията отпадат още през лятото на миналата година. Общините Кайнарджа и Тутракан обаче може да не са разбрали, тъй като само през първите три месеца на годината двете са дарили на МВР гориво за близо 5 хил. лв. Местната власт в Созопол също е платила 12 хил. лв. за бензин на патрулките. Община Върбица е направила две скромни дарения за гориво - 422 лв. и 426 лв. на полицията във Велики Преслав. 
Общините даряват не само за гориво, става ясно от отчета. Купувани са например тестове за наркотици. За тях община Пловдив е платила 5400 лв. Община Смолян пък е дала 1200 лв. за гуми и акумулатори. В Приморско местната власт е платила 7920 лв. за електронен анализатор. Община Бяла Слатина е платила почти 2000 лв. за дограма на местната пожарна служба. 
 
Дарения са правили и няколко горски дружества. Давани са дърва за огрев. Най-скъпото дарение тук е за над 2500 лв. - за пожарните служби в Омуртаг и Антоново. 
 
МВР продължава и да се самодарява и чрез собствената си фирма БМВ, става ясно от отчета. Фирмата е дарила мебели за 120 лв. на полицията във Варна, както и прахосмукачка, дивани и машина за гладене на Академията на МВР. 
 
През първите три месеца на годината силовото ведомство е получило сериозни дарения по американска линия, става ясно от отчета. Департаментът по енергетика е направил общо 16 дарения в началото на март. Става дума за техника, разпределена по граничните пунктове. Част от тази техника е на сериозна стойност. Почти 250 хил. лв. струва например радиационен портален монитор, дарен на граничния пункт в Елхово. Това е най-скъпото дарение за тримесечния период. Общата стойност на всички подаръци е 450 203 лв. 

Източник: segabg.com 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!