Обратно към категорията

В Сливен тържествено отбелязаха 139 години от създаването на МВР

   

В Сливен тържествено отбелязаха 139 години от създаването на МВР

139 години от създаването на МВР бяха отбелязани днес в Сливен с тържествена церемония на площад „Хаджи Димитър“. Професионалният празник на служителите на МВР , който е на 5 юли, по традиция се отбелязва в Сливен предния ден. Служителите на МВР  бяха поздравени от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. 
Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци граждани и институции поднесоха венци и цветя. Венец от Община Сливен поднесе заместник-кметът Румен Иванов. 
Церемонията на площада приключи с демонстрация на Тактическото звено за бързи действия при ОДМВР- Сливен, при която бяха задържани „опасни престъпници“.
По-късно в зала „Сливен“ беше тържественото събрание, посветено на празника на МВР. Поздрав към служителите на вътрешното министерство отправиха директорът на ОДМВР- Сливен старши комисар Димитър Величков, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов и заместник-кметът Румен Иванов.
По време на събранието бяха присъдени награди от името на министъра на вътрешните работи, на директора на ОДМВР- Сливен и на началниците на полицейски управления. 
В зала „Сливен“ бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за януари, февруари, март, април, май и юни на 2018 г и на приза „Полицай на 2017 г“. Наградите са съвместна инициатива на пресцентъра на ОДМВР- Сливен и пресслужбата на Община Сливен. Носителите на приза за шестте месеца на тази година са съответно инспектор Марио Станчев от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен, Пламен Димитров- началник на участък ”Надежда” при РУ-Сливен, криминалистите от РУ-Сливен Александър Апостолов и Христо Петров, Ивелин Константинов, младши експерт в сектор  „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен, Живко Кутулов, младши експерт в участък „Надежда” при РУ- Сливен и Десислав Славов- инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Криминалистът Георги Георгиев, младши експерт от РУ-Нова Загора стана носител на приза „Полицай на 2017 г.“. Той получи своята награда от заместник-кмета Румен Иванов. От името на Община Сливен и на кмета Стефан Радев Румен Иванов връчи на Георги Георгиев сребърна възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“, която е в обращение съвсем отскоро и плакет на Община Сливен. 
Награди получиха и полицаите, отличили се в спортни състезания, посветени на годишнината от създаването на МВР.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!