Обратно към категорията

ВиК-СЛИВЕН – С ИНИЦИАТИВА ЗА РАБОТА С ЖИТЕЛИТЕ И В С. СЕЛИМИНОВО

   

ВиК-СЛИВЕН – С ИНИЦИАТИВА ЗА РАБОТА С ЖИТЕЛИТЕ И В С. СЕЛИМИНОВО

Управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев и кметът на Селиминово Тодор Тодоров проведоха среща, на която се споразумяха да започне постепенно погасяване дълговете на потребителите на ВиК услуги от ромската махала на селото. Общата сума на задълженията на абонатите от Селиминово към „ВиК“ – Сливен възлиза на 304 000 лева. 90 на сто са ромски задължения, като отделни абонати имат дългове по над 5 000 и над 6000 лева от неплатени от 120 до 200 фактури. Погасяването ще започне по списък, със заплащане на една нова и една стара сметка. От своя страна, водното дружество поема ангажимент за постепенно преодоляване на ниския дебит в район със запушени от варовик и наноси тръби и асфалтиране на разкопаните при отстраняване на аварии улици. 
Срещата в Селиминово е част от инициативата на „ВиК“ – Сливен за по-близка работа с потребителите на водни услуги от ромските махали. Както всяко лято, така и сега, в домове на роми в селата от региона се наблюдава денонощно разхищение на питейна вода за поливни цели и незаконно прикачване към водопроводната мрежа. При установяване на подобни действия, незаконните водопроводи биват прекъсвани. 
На първо място в списъка с некоректните платци в ромските махали е с. Селиминово, посочи началникът на селския район Гено Пенков, следва го Крушаре с 265 000 лева дългове. Сред селата с големи задължения са още Самуилово, Тополчане, Гергевец, Камен, Горно Александрово. Част от дълговете се събират по съдебен ред. Ниската събираемост от ромските махали и огромните сметки за ток през лятото затрудняват водното дружество. Във взаимодействие с местните власти са предприети инициативи за взаимноизгодно сътрудничество по места.
“В и К“ – Сливен акцентира върху работата с потребителите от ромските махали в селата с най-големи задължения. Най-добри резултати дава тя в село Тополчане, откъдето от известно време в касата на „ВиК“ влизат по около 3000 лева месечно, което е едно обнадеждаващо начало. Представители на местната евангелска общност, кметството и служители на водното дружество са описали абонатите и работят съвместно, за коректно събиране на дължимите суми. Служители от селския район на „ВиК“ – Сливен са обходили, актуализирали и описали поименно потребителите и в село Самуилово, направени са предписания за почистване на шахти и закупуване на водомери.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!