Обратно към категорията

БНТ: Неясна остава съдбата на 'Парахода' в Ямбол

   

БНТ: Неясна остава съдбата на

Местната власт иска събарянето ѝ, граждани събраха подписка за запазването
 Неясна остава все още съдбата на сградата, представител на архитектурния модернизъм, известна в Ямбол като „Парахода". След решението на Общинския съвет за събарянето ѝ и изграждане на паркинг и зелени площи, беше направена подписка с над 1200 подписа за запазването ѝ. Експерти разработват подробен устройствен план на квартала, където се намира "Парахода".
 
Сградата е построена през 1930 година от известният архитект Александър Куртев. Зданието е ярък представител на архитектурния модернизъм, а днес то е частна общинска собственост.
Крайното решение е на общинския съвет, ако все пак Парахода бъде съборен, допълнителните паркоместа, които ще се обособят на това място са осем и това няма да реши проблема с паркирането на живеещите в околните 10 етажни блока.
Голяма част от гражданите на Ямбол застанаха с подписка зад запазването на Парахода.
За ремонта на Парахода ще бъдат необходими около 300 000 лв., а за събарянето му, заедно с още три сгради и изграждането на паркинги и зелени площи - около 900 000 хиляди. Средства заложени в бюджета на общината обаче няма.


Целият репортаж на БНТ - вижте ТУК 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 11.07.2018 01:18

Що пък да е неясна съдбата "Парахода"? Гражданите казват да остане и задължават общинските чиновници да намерят най-добрия начин на стопанисване.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!