Обратно към категорията

Брилянтно представяне на ФА“ Въжички“ на Международен фестивал в Охрид

   

Брилянтно представяне на ФА“ Въжички“ на Международен фестивал в Охрид

В гр.Охрид, Македония, в дните от 6 до 9 юли т.г. се проведе Осмият Международен фолклорен фестивал „Охридска огърлица“, в който взеха участие фолклорни състави и клубове от над 20 държави. Сред тях като ярко цвете изпъкна ФА“ Въжички“, който представи по най-атрактивен начин българските народни танци и спечели публиката. Бурните аплодисменти съпътстваха цялата програма на танцьорите от Стралджа, които дадоха всичко от себе си и доказаха майсторство, талант, родолюбие. 
За най-професионално изпълнение бяха отличени четири състава – Украйна, Полша, Холандия и България. Под умелото ръководство на хореографа Каньо Канев на сцената се интерпретираха женски народни български танци които представят здравата тракийска връзка с фолклора- една стройна форма , изпълнена с богато съдържание и последвали заслужени аплодисменти. 
Безспорно изпълнението въздейства много емоционално върху публиката, всеобщото настроение беше радостно, изпълнено с много позитивна енергия. 
Връчването на грамотата на Нели Тончева Кавалджиева, всеотдайният председател на читалище „Стралджа 2016“ , се превърна в един вълнуващ и запомнящ се момент от гостуването в Охрид.
„Фестивалът „Охридска огърлица“ е не само богато фолклорно събитие с международен характер. Това е палитра от изкуство – музика, танци и настроение. Чрез българското народно творчество , чрез нашите песни и танци ние доказахме своята идентичност, традиции, съхранени през вековете и горещо родолюбие.“, сподели Нели Тончева Кавалджиева с благодарност към всички участници във ФА“Въжички“ и неговият хореограф Каньо Канев за всеотдайността, за старанието и заразителното вдъхновение при представянето в Охрид .
В тези незабравими слънчеви юлски дни крайбрежната главна улица на Охрид се нашари като пъстра огърлица от съчетаните багри на фолклора от различни националности. Звуците на българската гайда докоснаха душата и сърцето на много туристи, които се спираха при стралджанската група , гости и участници в празника извиха кръшни хора , завързаха се приятелства. Участието в този фестивал наистина се превърна в събитие, което ще остави трайни следи в паметта на всички , а ежедневните екскурзии до различни исторически забележителности на Охрид, впечатляващата природа, уникалните гледки дадоха повод за приятни емоции и красиви спомени.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!