Обратно към категорията

ФЕРМЕРИ ОТ ЯМБОЛСКО ЧАКАТ ОБЯСНЕНИЯ ЗА УМЪРТВЯВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ИМ, ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕКАРИ ДОСТИГНАХА ДО СТОПАНСТВАТА ПО ЧЕРНИ ПЪТИЩА

   

ФЕРМЕРИ ОТ ЯМБОЛСКО ЧАКАТ ОБЯСНЕНИЯ ЗА УМЪРТВЯВАНЕТО НА ЖИВОТНИТЕ ИМ, ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕКАРИ ДОСТИГНАХА ДО СТОПАНСТВАТА ИМ ПО ЧЕРНИ ПЪТИЩА

видео
Повече от три часа протестиращи животновъди не допускаха ветеринарни лекари към селата Крайново, Странджа и Шарково, в които трябва да бъдат умъртвени над 2000 животни. Лекарите, които бяха на място останаха без коментар по темата и заедно с органите на реда по черни пътища се отправиха  към с. Крайново.
Наш екип успя да стигне на място, но бе допуснат само до входа на селото, което се оказа под полицейска блокада.
Обяснения, защо журналисти не се допускат - не бяха дадени. 
Един от протестиращите, установи че хора са влезли в собствения му имот, докато той дори не е там.
 
Ето какво споделиха стопаните пред 999:
 
"Животните не са болни. Няма симптоми на чума! Гледат да ни унищожат и нищо не правят! Нямаме държава, никой не идва да обясни какво се случва. Минават по черните пътища, а ние чакаме тук, на главния път информация от тях! Мафията е пълна за целия този район. Това е поминъка на хората, какво да правят? Те живеят с това. Трябва да се махнем оттук, сега няма да има поминък и работа за населението. Оставаме без нищо.Това е политика!"

Вижте подробности от репортажа ни ТУК
Официална информация до този момент няма. 
 
Припомняме, че  жители на ямболската община Болярово излязоха на протест срещу принудителното избиване на дребни преживни животни в региона. Тази сутрин с тежка техника и автомобили те блокираха пътя на разклона към селата Странджа, Крайново и Шарково.
Причината - вчера излязоха положителни резултати за болестта чума по овцете и козите в още три животновъдни обекта на територията на селата Странджа, Крайново и Малко Шарково. 
Пробите са от европейска референтна лаборатория в Париж и на базата на това е издадена заповед, която указва принудително убиване по хуманен начин и обезвреждане на близо 2000 дребни преживни животни.
Стопаните обаче настояват за втора проба и заплашват, че няма да допуснат избиването на животните, тъй като в този регион няма друг поминък освен животновъдството. Освен това според животновъдите обезщетенията, които ще получат, няма да са достатъчни за възстановяване на стадата и секторът на практика ще бъде унищожен. 
Преди по-малко от месец заради същото заболяване бяха умъртвени други 1 400 животни в село Воден.
  Единственият представител на местната власт, дошъл сред хората днес, беше кметът на община Болярово Христо Христов. 
Фермерите казаха още, че са подали сигнал до Прокуратурата за отмяна на заповедта за избиване на животните и очакват решението и. От свои източници, втеринарни специалисти, 999 научи, че това на практика е невъзможно. Така че, след падане на блокадата най-вероятно ще се пристъпи към избиване на дребните преживни животни, овце и кози, на територията на селата Странджа, Крайново и Малко Шарково.

 
снимки: Величко Димитров, БТА

https://www.facebook.com/100666926648233/videos/1790864417628467/

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#14 Си 12.08.2018 04:29

Без думи ..... http://bezistena.blog.bg/history/2018/08/11/kak-publikaciia-na-anonimen-nemski-visokopostaven-politik-ra.1622033#last_comment

 

 

#13 Степчо 19.07.2018 14:16

Мошеници, които избиват и малкото останали животни в българското село. Защитниците на това клане са долни подмазвачи на властта чакат на хранилката и те да краднат нещо


#12 Росица 14.07.2018 21:36

Къде е Волен Сидеров? Нали Ямбол е неговия район. Днес по Алфа цял ден го обожествяват и по пет пъти дават всяка негова реч. Не чух нищо да коментират за случващото се в Ямболско.

 

 

#11 Петър 14.07.2018 13:38

Със всичко друго съм съгласен и подкрепям хората, само с едно не съм, ще дойдат избори - излезте и гласувайте. Изборът е ваш.


#10 евгени георгиев 14.07.2018 12:58

срам и позор засрамете се политици ,полицаи разбиват държавата унишожават и малкото което е останало по селата с което хората се препитават внасяите 30 годишно замразено месо от дълбоките резерви на америка не гласуваите за никои всички са мафия

 

 

#9 ss 13.07.2018 15:31

сакахте ЕС на ви ЕС ! С парите дето ви ги дават има и закони които трябва да спазвате ! Когато сте си дали г*за за пара е нормално !


#8 radka panova 13.07.2018 14:50

безобразие нямам думи,закона убива животните незаконно без собствениците да знаят,и за какво да вземат пари от евросъюза имало чума избити хиляди животни дайте пари милиони и после ще обезщетят хората евентуално с някакви мижави пари и кой печели от това..направо идиотска държава...????

 

 

#7 ВЛАДИМИР 13.07.2018 12:45

ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МАФИЯ СЪЗДАВАНА НЯКОГА...... ВМЕСТО ДА НИ ЗАЩИТАВАТ, ТЕ НИ УБИВАТ МАЛКО ПО-МАЛКО....


#6 ДИМИЧ 13.07.2018 12:11

Мисля че всичко това е политика . В бъдеще никой няма да гледа и ето , всичко ще се внася от чужбина

 

 

#5 bgpobeda 13.07.2018 10:34

Народа с право намрази партийците и ги счита за част от номенклатурата на Българският враг в борбата срещу нас. Спрете да гласувате! Излезте от рамките на партиите и синдикалните организации!За да останат партийците и криминалните типове без почва под краката си. Изгорете знамето на ЕС! Не искам да сме под руско робство но, не бива и да сме под владичеството на ЕС! Достатъчно силни сме за да водим самостоятелна вътрешна и външна политика. Излизайте в центъра на София за Преход да отхвърлим Народовластието (демокрацията/ републиката) и да вдигнем Свободно и Независимо Православно Българско Царство


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!