Обратно към категорията

Нов мост над река Тунджа на пътя Елхово-Скалица заменя стария

   

Нов мост над река Тунджа на пътя Елхово-Скалица заменя стария

Нов мост над река Тунджа в град Елхово – на третокласния път III-7008 Елхово – Скалица, ще бъде построен на мястото на стария. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов подписа договора за проектиране и изграждане /инженеринг/ на новото съоръжение при км 2+500 на път III-7008, по който преминава трафикът към ТЕЦ „Марица Изток“.
 
Съществуващият мост, построен преди повече от 90 години – през 1926 г., е с дървена конструкция и една лента за движение. Съоръжението е силно амортизирано, а в края на 2014 г. бе сериозно засегнато от придошлите води на р. Тунджа. В момента по моста не преминават никакви превозни средства и трафикът е насочен по изградения в непосредствена близост до него обходен път. Скоростта на движение е 30 км/ч.
 
Новото съоръжение ще бъде със стоманобетонна конструкция. Той ще бъде с две ленти за движение, тротоари за пешеходци, парапети и мантинели.
 
Изпълнител на проучвателно-проектантските работи и строителството на новото съоръжение е „Пътища и мостове“ ЕООД. Стойността на договора е 733 920 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Агроинвест“ ЕАД. Техният договор е за 39 004,56 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 120 дни. От тях 40 дни са за проектиране, а 80 дни за строителство на обекта.
 
Пресцентър АПИ
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!