Обратно към категорията

УМЪРТВЯВАТ ЖИВОТНИ В СТРАНДЖА. ХОРАТА СА СЪКРУШЕНИ

   

УМЪРТВЯВАТ ЖИВОТНИ В СТРАНДЖА. ХОРАТА СА СЪКРУШЕНИ

Днес започна евтаназирането на дребните преживни животни и в село Шарково. 

Възрастни хора, дали живота си за България, днес даваха животните си, за да бъдат умъртвени. Овце и кози, които старците храниха за последно. При обиколката на репортерският екип на 999 из селата през изминалите два дни, не бе открито нито едно видимо болно животно, а хората разказват, че дори и тези, посочени като заразени с чума, не са имали необходимите симптоми на болестта.
Повечето стада са създавани дълги години. За някои стопани, те дори са семейство. В Шарково екипът на 999 се срещна с жена, която целуваше козичките си и ги наричаше с имена… И очакваше да дойдат хората с белите „костюми”, за да ги умъртвят. 
А в този момент ветеринари „обработваха” животни в една от най-големите ферми в селото, която е с около 800 преживни животни.
В три ямболски села трагедията на малкото останали жители е голяма. 
Умъртвяването на над 1500 животни в Крайново, Шарково и Странджа се налага заради положителни проби за чума по дребните преживни животни, доказани във френска лаборатория. Стопаните настояваха за втора проба, а в региона това е единственият поминък. 















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#7 До Иван и Иванка 16.07.2018 05:02

Има организирано. Обадете се на кметицата на Воден . Тя говори по БНТ сутринта. Беше кандидат за депутат от БСП. Спасете козите. Но ако ги разнесете в други села и разпространите заразата. Ще има забрана за износ от Бг. И няма субсидии. Така ще се ликвидира сектора.


#6 Иванка 15.07.2018 12:31

Значи първо да ги избият и после ще видим какво ще дадат на хората и ако не дадат какво првим, да се хванем за ....

 

 

#5 Иван 15.07.2018 09:38

Вижте, трябва да се спазват предписанията на ветеринарите. Оставете хората да си свършат работата, изчакайте да видите държавата как ще обезщети тези хора и след това може да се търси отговорност.


#4 Иван 14.07.2018 11:18

За Ямбол има ли организирано нещо?

 

 

#3 Коко 14.07.2018 09:47

Тея помияри от ГЕРБ ще докарат хората до инфаркт. ТАКА ЩЕ СЕ МЪЧАТ ЕДИН ДЕН В АДА!!!


#2 Иван 14.07.2018 06:48

Аз съм буден отдавна, надявам се и други да се събудят.

 

 

#1 Jessika 13.07.2018 21:58

Това е ГЕНОЦИД срещу БЪЛГАРИТЕ!Този район е обещан от преди 2г.на Меркел за настаняване на мигрите,продажното правителство на ГЕРБ е подписало този договор!Унищожаването поминъка на хората от тези райони е планирано и цели обезлюдяването им.Нужно е обединението на цялата нация,всеки за всекиго и всички заедно ,за да се защитим от МАФИЯТА ,която унищожава БЪЛГАРИЯ и прогонва народа ни от РОДИНАТА !!!СЪБУДЕТЕ СЕ ,БЪЛГАРИ !!!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!