Обратно към категорията

Президентът Румен Радев: Тук съм, за да чуя вас, хората от Странджа

   

Президентът Румен Радев: Тук съм, за да чуя вас, хората от Странджа

Президентът Румен Радев пристигна на посещение днес в най-засегнатата от чумата по дребните преживни животни община Болярово.  Пред събралите се хора  на площада в град Болярово държавният глава каза: 
„Тук съм, за да чуя вас, хората от Странджа. Също и да изкажа своята съпричасност. Това, което се случва тук дълбоко ме вълнува, защото за мен е най-важно вие да останете тук, в този прекрсен край, да имате поминък тук и да имате вяра, че няма при всеки един подобен случай вашият поминък да бъде унищожаван поголовно. Най-важно е вие да усетите, че българската държава стои до вас и се грижи за вас.” 
Президентът изслуша притесненията на местните. Те бяха свързани основно с предприетите мерки за ограничаване на заболяването по животните и липсата на информация, относно дезинфекцията на местата, където са отглеждани животните, както и начините за компенсация на засегнатите стопанства. 
По-късно се проведе и среща на Държавния глава с кмета на община Болярово Христо Христов и кметовете на засегнатите села в региона. На нея беше обсъден проблема, предприетите мерки по ликвидиране на заразата и възникналото напрежение сред хората. 
На въпрос на 999, дали е било наложително избиването на всички контактни животни в 10-километровата зона на заразата, Радев каза, че в директивата на ЕС са изброени конкретни стъпки които да се следват, но случея те не са били спазени. 
Президентът констатира и сериозната липса на диалог между институциите и засегнатите стопани. Той призова правителството да вземе мерки за преодоляване на липсата на информация. 
 








Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!