Обратно към категорията

Предстои заседание на Общински съвет - Сливен

   

Предстои заседание на Общински съвет - Сливен

Заседание на Общински съвет - Сливен ще се проведе на 19 юли, от 9 часа в зала „Май“. 35 са точките в основния дневен ред на предстоящото заседание. Ще се гласува и предложението да бъдат включени две допълнителни точки. Едната е за учредяване право на строеж за изграждане на трафопост в село Селиминово. Другата е свързана с предложения на ДКЦ 1 и ДКЦ 2. ДКЦ 1 иска разрешение за закупуване на цифров рентгенов апарат, а ДКЦ 2 – да извърши ремонт на врати. На заседанието утре ще се обсъди и гласува изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища на Община Сливен. Промените са свързани с актуализация на наемните цени на общинските жилища с 20%. Приходите от наеми ще послужат за поддръжка на общинските жилища.
В дневния ред е и предложение за отриване на детска градина в кв. „Надежда“. Тя е изградена по проекта „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен”, финансиран със средства от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество и съфинансиран от държавата. Капацитетът на детската градина е 2 яслени групи за деца от десетмесечна до двегодишна възраст и 4 целодневни групи за деца от тригодишна до шестгодишна възраст.
На заседанието ще се обсъди и изменение на бюджета на община Сливен за 2018 г. Една от причините за изменението са приходи от дейността на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен, Симфоничен оркестър – Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Други няколко причини са свързани с разходи. Това са планирани допълнителни средства за дейността на средищното училище в с. Бяла и осигуряване на средства за местна дейност за детската градина в кв. „Надежда“. Изменението в бюджета е необходимо и във връзка с промени в плана за разходи в дейност „Център за подкрепа на личностно развитие” – възнаграждения, осигуровки и издръжка. Изменението в бюджета се налага и заради финансиране на проекта „Обичам природата – и аз участвам”, който ще се реализира от ОУ „Елисавета Багряна”.
В дневния ред е включено и предложението кметът на Община Сливен да бъде упълномощен да подпише „Запис на заповед” като обезпечение на авансово плащане по проект за изграждане на два центъра в бившето училище „Хаджи Димитър“. Единият е Център за обществена подкрепа, другият е Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.
Общинските съветници ще обсъдят и предложения за разпореждане с общинска собственост, идеен проект и състав на Организационния комитет за подготовка и провеждане на проявите по повод Димитровден, отпускане на финансови средства на граждани на общината.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!