Обратно към категорията

Достъпът до Шарково остава свободен, а мерките за сигурност - засилени

   

Достъпът до Шарково остава свободен, а мерките за сигурност - засилени

Във връзка с многобройните питания във фейсбук страницата на 999 относно пропусквателния режим в с.Шарково, нашите кореспонденти там днес съобщиха, че достъпът до селото е свободен. 
Въпреки че мерките за сигурност в района остават засилени, хора се пропускат. Правят се проверки от полицията на входовете и изходите, както и се проверяват щателно автомобилите. Днес бе решено да се сформира и местен координационен щаб в Болярово. Очаква се по-късно на място да пристигне и министър Порожанов. 
Междувременно блокадата пред къщата баба Дора продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково.
Те не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.
Никой не е взел втора проба. Не вярвам, че то е заразено. Никога няма да дам стадото ми да бъде евтаназирано. Само през трупа ми!", каза баба Дора относно констатираната положителна проба за чума в стадото й.
Тя заяви, че за последните 28 дни нито едно от животните й не е умряло. Също така разказа как един от министрите, който бил при нея, се радвал как живо подскачали животните й.
Тя е категорична, че не иска парите от обезщетенията.
Тия пари не могат да ми заменят животните. Не им ща парите”, каза Дора.
За да не бъде унищожено стадото, домът й в ямболското село остава под охрана от доброволци. Някой от тях са там седми ден. Вътрешният министър Валентин Радев пък призова за ограничаване движението на хора и животни в района, който е под карантина. 
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!