Обратно към категорията

Задържаха 37-годишен мъж след полицейско преследване

   

Задържаха 37-годишен мъж след полицейско преследване

новините от полицията в Сливен
37-годишният В.Д. от град Сливен е задържан след полицейско преследване на 21 юли. Около 21,00 часа на улица „Керамична“ в град Сливен екип на „Пътна полиция“ подава сигнал за проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 37-годишния В.Д. Той не спира на подадения сигнал, увеличава скоростта и продължава движението си в посока село Гавраилово. Последван е от полицейски екипи. Движението му е блокирано от автомобила на началника на РУ-Сливен в района на пътния възел до село Гавраилово. В.Д. продължава да прави опити да избяга като започва да се движи на заден ход по пътя към село Злати войвода. Малко по-късно е спрян и задържан. При опита да избяга е ударил служебен автомобил. Отказал е да бъде изпробван за употреба на наркотици. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК. 
 
Водач с алкохол 2,33 промила е установен в хода на специализирана полицейска операция по безопасност на движението в малките населени места. На 21 юли  в село Малко Чочовени полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 52-годишния К.Т. от град Сливен. При проверката с техническо средство за употреба на алкохол той е показал положителна проба – 2,33 промила. К.Т. е задържан, образувано е бързо производство. 
В хода на операцията са започнати бързи производства за управление на нерегистрирано моторно превозно средство и неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС. 
 
Криминалисти работят по домова кражба в центъра на град Сливен. Сигналът е подаден на 22 юли. За времето от 18 до 22 юли неизвестен извършител, след като е взломил прозорец, е проникнал в жилище на булевард „Христо Ботев“. Извършена е кражба лаптоп, таблет, два мобилни телефона и сумата от 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Твърдица: 53 нарушения са констатирани от служители на РУ-Твърдица в хода на специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от 18 до 20 юли с цел противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на селскостопанската продукция. Проверени са 86 лица и 50 МПС и 20 превозни средства с животинска тяга. Констатирани са 53 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД, ЗОСИ и наредбата на общината. На нарушителите са съставени актове и фишове.
 
На 19 юли криминалисти на РУ-Твърдица са задържали криминално проявен, непълнолетен 16-годишен младеж за кражба от частен имот в град Шивачево. На 16 юли той е проникнал в къща, собственост на 36-годишен мъж и е извършил кражба на моторна резачка „Щил“, компютър и други вещи. Предал е доброволно част от откраднатите вещи. В хода на разследването се установява, че на 18 юли в град Твърдица задържаният е извършил кражба на 150 лева от лек автомобил, собственост на 57-годишен мъж от град Габрово. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава. 
 
Водач с алкохол 1,35 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 22 юли, около 21,45 часа, в хода на специализирана операция „Безопасно лято“ е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 24-годишния Д.Д. от село Боров дол. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба. Образувано е бързо производство. 
 
Нова Загора: На 20 юли на автомагистрала Тракия е възникнало пътно произшествие без пострадали с причинени значителни материални щети. Товарен автомобил „Ивеко Дейли“, управляван от 65-годишен водач от град Пловдив, след като е загубил управление, се е ударил извън пътното платно, причинявайки значителни материални щети по автомобила. Пробата за употреба на алкохол е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
 
 
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!