Обратно към категорията

Разбиха престъпна схема за фалшиви шофьорски книжки в Бургас

   

Разбиха престъпна схема за фалшиви шофьорски книжки в Бургас

Служителите на сектор "Икономическа полиция" към Областната дирекция на МВР в Бургас са разбили престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не са се явявали лично на изпитите за придобиване на шофьорска правоспособност, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.
Организатор на схемата е 62-годишен мъж от Бургас с инициали К. Н. Същият е инструктор с частна школа.
Той използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория "В".
При разследването властите са констатирали, че само за няколко месеца през 2018 година инструкторът организирал няколко души, които се явявали вместо девет негови "курсанти", обучавани по данни от "Автомобилна администрация" в неговата частна школа.
Лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, са установени и задържани. Задържаните са и лицата, поръчали на К.Н. въпросната "услуга".
Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от бургаския сектор на "Икономическа полиция". Спецоперацията обхващала територията на няколко областни дирекции - Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.
При акцията е задържан организаторът на схемата. Извършено е и претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил. Инструкторът е задържан първоначално за срок до 72 часа, след което мярката му за неотклонение е променена на "задържане под стража".
Установено е, че явяването на фалшивите курсанти е организирано чрезизползването на фалшиви лични карти, в които били посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият шофьорска книжка. Личните карти били с подменени снимки.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!