Обратно към категорията

Отново изследваха водата на Хасково за уран

   

Отново изследваха водата на Хасково за уран

Резултати от нови изследвания на водата в Хасково от помпени станции "Северна зона" и "Източна зона" показват, че показателят естествен уран е под максимално допустимата стойност от определената в Наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови цели, съобщават от ВиК Хасково.
Изследването по радиологични показатели е проведено по искане на водното дружество.
В периода 10 април - 26 април 2018 г. са взети 11 проби от помпените станции "Северна зона", "Узунджово II етап" и "Източна зона", посочват от ВиК Хасково.
Отклонение има при пробите от помпена станция "Узунджово II етап". При максимално допустима стойност от 0,03 мг/л според наредбата, установеното количество е 0,039 мг/л., коментират още от дружеството, цитирани от БТА. Оттам посочиха, че остава в сила наложената забрана за използване на питейната вода за пиене и приготвяне на храна, а за населението в Хасково са осигурени водоноски.
Продължава работата по проект "Допълнително аварийно водоснабдяване на Хасково", което се финансира по споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Хасково. След въвеждане в експлоатация на новоизградените съоръжения и предаването им на ВиК оператора с разрешение за ползване, водата от тях ще бъде смесена с тази от другите помпени станции от водоснабдителната система на Хасково, което ще доведе до повишаване на качеството на водата и до отпадане на забраната за използването и за пиене и приготвяне на храна, информираха още от ВиК.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!