Обратно към категорията

В Сливен организираха бдение в памет на починалата родилка

   

В Сливен организираха бдение в памет на починалата родилка

Мълчаливо бдение в памет на починалата в родилно отделение на сливенската многопрофилна болница 33-годишна родилка Ренета Томова се проведе снощи пред сградата на лечебното заведение. Няколко десетки роднини, приятели и граждани оставиха цветя и запалиха свещи, искайки справедливо правосъдие за виновните за смъртта на родилката и увреждането на нейното бебе. 
Въвеждането на стандарти в родилната помощ и човешко отношение на персонала на родилното отделение, поискаха събралите се на площада пред болницата в памет на починалата родилка. Част от присъстващите обмислят да подадат колективен иск срещу водещия раждането лекар д-р Пашева. 
Майката на починалата Любов Томова съобщи пред събралите се, че синът й ще осинови новороденото момиченце, а погребението на Ренета ще бъде в четвъртък.
До няколко дни се очаква да излязат и заключенията от аутопсията, която ще покаже от какво е починала жената. Проверката в болницата в Сливен продължава с разпити на екипите в родилното и медицински одит. От ръководството на здравното заведение защитават родилния екип и са категорични, че грешка от страна на лекарите няма. Според близките обаче жената е починала от травми, получени по време на раждането.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!