Обратно към категорията

В Сливен са сформирани 63 екипа за връщане на отпаднали ученици в училище

   

В Сливен са сформирани 63 екипа за връщане на отпаднали ученици в училище

Общо 63 екипа за обхват с 595 служители са сформирани в област Сливен за връщане на отпаднали ученици в училище. Това съобщиха от областната администрация, където днес е имало работна среща, свикана от областния управител, във връзка с Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
На срещата са присъствали ръководители на държавните структури, общините и неправителствените организации, които са обсъдили създаването на по-добра координация между ангажираните в механизма институции.
От Регионалното управление на образованието /РУО/ в Сливен са припомнили, че миналата година са били създадени също 63 екипа за обхват. В тях са били ангажирани 543 просветни, общински, социални служители и служители на реда, представители на НПО, образователни и здравни медиатори. 
На адрес са били посетени 6 338 деца на възраст между 5 и 16 години, които не са записани или са отпаднали от училище. 1 795 от тях са били в чужбина, 548 не са били открити на адрес и за тях е нямало информация. 2 336 не са посещавали училище. В резултат на кампанията 2 106 подрастващи са били върнати в образованието. По данни на РУО, в областта най-много деца отпадат заради пребиваване в чужбина и заради ранни бракове.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!