Обратно към категорията

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени за труднодостъпните райони в сливенско

   

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени за труднодостъпните райони в сливенско

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени на Сливенска област за населението в труднодостъпните и отдалечени райони. Това съобщиха от Областна администрация - Сливен.
Директорът на РЗИ д-р Петя Балулова изпрати писмо до областния управител Чавдар Божурски, в което изказва благодарност за оказаното от негова страна съдействие и проявената ангажираност към намаляване на здравните неравенства в областта.
Необходимостта от мобилните кабинети бе обсъдена на среща в края на ноември 2017 г. в областната администрация. След срещата бе внесено искане в Министерството на здравеопазването. Със заповед на здравния министър от 18 юли т. г. дейностите на кабинетите бяха възложени на РЗИ. Предстои да бъдат сключени договори с лечебни заведения за извършване на клинични изследвания, мамографски, акушеро-гинекологични, педиатрични и флуорографски профилактични прегледи, както и на задължителна имунизация на деца. Населените места, където ще се провеждат прегледите и имунизациите, ще бъдат определени с оглед наличие на здравно-неосигурени лица и лица със затруднен достъп до здравни заведения. Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значението на профилактиката, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, начините за предпазване от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни болести и др. Информационните кампании ще се проведат съвместно от РЗИ, общините и здравните медиатори. Срокът за изпълнение на задачите е до 31 октомври 2018 година.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!