Обратно към категорията

ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Автобус се преобърна, 16 души загинаха

   

ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Автобус се преобърна, 16 души загинаха

Шестнайсет души загинаха, а 26 са ранени при катастрофа на автобус в урбанизираната територия на Своге.
По неизяснени засега причини автобус, превозващ поклонници до манастира Седемте престола, на връщане излязъл от платното, преобърнал се и паднал на площадка под нивото на пътя. Очевидци свидетелстват, че инцидентът е станал на остър завой при дъжд, а падането е било от поне 20 м височина. По данни на Министерството на регионалното развитие пътната настилка на мястото е в отлично състояние, а оттичането на водата е нормално.
 
Тринайсет от пътувалите загинаха на място, а трима други починаха впоследствие. Медици смятат, че по-точна информация за състоянието на останалите пострадали ще има 24 часа след инцидента, защото за момента то е нестабилно.
 
 
Фирмата - превозвач "Мобилус - 5 ООД" не е имала нарушения досега, показа проверка на Министерството на транспорта. Шофьорът, причинил катастрофата, е собственикът й, който от години работи в партньорство с община Божурище. Съществува съмнение обаче, че шофьорът е пропуснал повторна техническа проверка, която е трябвало да мине в началото на месеца, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.
 
До 22.30 ч. в събота, 25 август, не беше известен броят на пътниците в автобуса. Противоречива е и информацията дали всички са от Божурище или от Световрачене и дали сред екскурзиантите е имало деца, както свидетелстват очевидци.
Над пет часа след катастрофата пътят остана затворен: първоначално - за да се осигури достъп на линейките, а след това - за да се проведе разследването.
МВР отвори горещ телефон за връзка на близките на пострадалите - на 02 982 50 39 те могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.
Правителството обяви понеделник - 27 август, за ден на национален траур. / dnevnik.bg












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!