Обратно към категорията

Валежи и гръмотевици във вторник. Отива ли си лятото?

   

Валежи и гръмотевици във торник. Отива ли си лятото?

И вторникът ще остане с по-ниски температури от обичайните за края на август, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.
През нощта облачността ще е значителна, на места - с превалявания от дъжд. Утре ще е с променлива облачност, на отделни места, главно в западната половина на страната, ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици.
Ще духа умерен северозападен, в Източна България - и временно силен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса, за София - 26.
Над Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места в сутрешните часове краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, в южните райони - и временно силен, северен вятър.
Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините облачността ще е по-често значителна, на места - с валежи от дъжд. Привечер облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Родопите - и временно силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.
 
В сряда и в четвъртък ще има повече слънчеви часове, но след обяд на отделни места, главно в планините, ще превали краткотраен дъжд, с по-голяма вероятност - през първия ден.
Северозападният вятър постепенно ще отслабне, само в източните райони ще остане умерен, вече от север-североизток. Ще започне повишение на дневните температури и максималните в четвъртък ще са между 28 и 33 градуса.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!