Обратно към категорията

През септември живакът стига до 33 градуса, най-ниските температури ще са между 3-8

   

През септември живакът стига до 33 градуса, най-ниските температури ще са между 3-8 Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца. Днес отново ще е слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен, изток-североизточен вятър. Максимални температури: между 30 и 35 градуса, в София - около 30 градуса.
Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево, в следобедните часове - с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17.
В началото на следващата седмица ще се задържи предимно слънчево и все още с високи температури. Ще се усили вятърът от изток-североизток. В понеделник над западните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и по-късно през деня на отделни места ще превали и прегърми.

От вторник със северозападен вятър ще захладнее и в сряда дневните температури ще остават под 30 градуса, в отделни райони и под 25. Главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици.
Средномесечните температури през месеца ще са около нормата. Най-ниските ще са между 3-8 градуса, а най-високите-28-33 градуса. Месечната сума на валежите пък ще е около и над нормата. Към 4 септември ще настъпи промяна в атмосферната циркулация и през втората половина от първото десетдневие времето ще е динамично, променливо, с чести валежи. На 5 септември през страната ще премине студен атмосферен фронт. Валежи ще има към 8-10 септември.

През второто десетдневие на месеца времето отново ще е променливо и динамично. На 12-и, 15-и и 18-и септември синоптиците очакват валежи. Към края на второто десетдневие ще има и по-ниски сутрешни температури, като ще паднат и първите слани по високите полета на Западна България. В третото десетдневие пък температурите ще са по-ниски от климатичните норми, повече валежи. Към 22, 23 септември ще има атмосферни смущения.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!