Обратно към категорията

БАБХ: ИМА СЪМНИТЕЛНИ СРЕД ВЗЕТИТЕ ВТОРИ ПРОБИ В СТРАНДЖА

   

БАБХ: ИМА СЪМНИТЕЛНИ СРЕД ВЗЕТИТЕ ВТОРИ ПРОБИ В СТРАНДЖА

Вторите проби за чума по дребните преживни животни, взети от 20-километровата зона в Странджа, където бяха убити близо 4000 овце, вече са готови, изтъкна Дамян Илиев-директор на БАБХ:
„За нас резултатите са тревожни, както се опасявахме. Предстои допълнителна работа по тези проби. За съжаление, не можаха да се получат така нещата, че тези проби, когато ги взехме, да излязат всичките отрицателни и да се успокои ситуацията. Има още съмнителни на този етап проби. Предстои допълнително тестване. Евентуално ще бъдат взети допълнителни проби. Ако се окаже, че са положителни, действията към тези животни са абсолютно същите, каквито бяха действията към първите животни - това се брои за инфектирано животно, инфектирано стадо и всички инфектирани, всички контакти с тях животни, трябва да бъдат унищожени.
Източник: БНР 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Стоянка Манолова 05.09.2018 22:49

Явно са решили да унищожат стадата в цяла Странджа. И секат горите поголовно. Убиват и природата, и хората. И през турско не е бивала такава жестока гавра!

 

 

#3 наблюдател 03.09.2018 22:44

ами след като така са решили то не остава друг вариант освен "животновъди от цяла странджа въоръжавайте се". един вманиачен до лудост човек, който се бори с "инфекрирани и контактни", но здрави животни като ги избива. не е за вярване, че това се случва.


#2 аб 03.09.2018 19:55

Ани се оказа права. За това не ги допуска до животните си. Останалите животновъди не я съдете, а я подкрепете и се надигайте докато е време.

 

 

#1 така,така 03.09.2018 18:43

Наточиха пак ножа!Тарикати.Инфектирани, пък няма такива развили болестта.Да не говорим за умрели. Смях в залата са нашите псевдо доктори. И майка си ще затрият, стига да падне пара от това.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!