Обратно към категорията

В живописния пленер "Певецът на Тунджа" в Ямбол се включиха и деца

   

В живописния пленер "Певецът на Тунджа"  в Ямбол се включиха и деца

В живописния пленер "Певецът на Тунджа", който се провежда за десети път в Ямбол, за първи път се включиха и деца. Те са участници в лятната академия по изкуствата, организирана от ямболската художествена галерия. За това информира нейният директор Петко Йорданов. 
Пленерът е посветен на ямболския художник Стефан Бъчваров и ще продължи до 7 септември. В него участват шестима утвърдени живописци - Любен Генов - председател на СБХ, проф. Борис Желев - преподавател във великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Георги Динев - директор на художествената галерия в Бургас, Стефан Баев от Стара Загора, Катя Христова и Маргарита Дончева - преподавател в Националната художествена гимназия в Сливен . 
По традиция обект на художествено пресъздаване са живописни местности около Ямбол и по долното течение на река Тунджа. Създадените по време на пленера творби - на утвърдените художници и на децата, ще бъдат представени на обща изложба и ще попълнят фонда на ямболската художествена галерия. В живописния пленер "Певецът на Тунджа"  в Ямбол се включиха и деца
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!