Обратно към категорията

ЯМБОЛСКИ ДЕЦА С УСПЕХИ НА ФЕСТИВАЛ В КАЗАНЛЪК

   

ЯМБОЛСКИ ДЕЦА С УСПЕХИ НА ФЕСТИВАЛ В КАЗАНЛЪК

Финалният етап на Петия национален фестивал на руската поезия,песен  и танц „Пусть всегда будет солнце“ се проведе на 7 септември  в Казанлък.
 
Участваха класираните  ученици на първо място на зоналните етапи в съответните жанрове и възрастови групи. При голяма конкуренция между най-добрите от цяла България, заслужено първото място в жанр поезия спечели 6- годишната Далия Иванова с ръководител Надежда Иванова, председател на Клуб „Съотечественик“ Ямбол.
 
За втора поредна година категоричен победител  в жанр поезия, 9-12 клас, стана Ани Енчева от ПМГ „Ат. Радев“-Ямбол  с художествен ръководител Мирослава Иванова. На първо място журито класира и мажоретния състав  на СУ „ П. К. Яворов“-Стралджа с художествен ръководител Дияна Георгиева.
 
Второ място в жанр поезия спечели Ана- Мария Димитрова, подготвена от Мая Михайлова, начален учител в ОУ „Николай Петрини“ -Ямбол.
 
Танцова група при СУ „ П. К. Яворов“-Стралджа получи   наградата Диплом на Националния дворец на децата.
 
Дипломи на финалисти от Национално движение „Русофили“  получиха децата от ДГ „ Надежда“ -Елхово с ръководители Елена Иванова, Станка Хаджиева и Грета Стоянова.
 
Наградените състави от СУ „П. Яворов“-Стралджа получиха покана да участват в програмата на Националния събор на Приятелите на Русия, организиран от Национално движение  „Русофили“ и община Казанлък, който се провежда традиционно край язовир „Копринка“ ден след заключителния етап на фестивала.
 
Съдействие за участието на децата от област Ямбол в трите етапа на фестивала оказа председателят на Движение „Русофили“ Ямбол инж. Стоян Проданов. Той поздрави класираните деца и ученици, както и техните родители и учители  и им пожела да продължават да се представят така успешно на всички състезания и конкурси, организирани от Национално движение „Русофили“.
 
И тази година фестивалът се превърна в красив детски празник, изпълнен с много напрежение и разочарование, емоционално сценично вълнение и щастливо преживяване с много аплодисменти, награди и заслужени успехи.

Магдалена Георгиева









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!