Обратно към категорията

Вътрешният министър в оставка награди 96-ма гранични полицаи

   

Вътрешният министър в оставка награди 96-ма гранични полицаи

Министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев награди 96-ма гранични полицаи на РДГП-Елхово и техни колеги от Бургас и Смолян. „Вашите усилия в опазването на границата са равносилни на подвиг, благодаря ви за това“, обърна се той към обърна към граничните полицаи на РДГП-Елхово.
Радев подчерта, че постоянните усилия, които служителите на ГД „Гранична полиция“ влагат в опазването на границите ни, са високо оценени както от правителството, така и от европейските ни партньори. 
Той припомни извървените стъпки по време на миграционната вълна, заляла Европа, и стореното от граничните полицаи в името на сигурността на европейските граници, което безспорно ще остане като ясен знак, че България не само може да бъде сигурен партньор, но и пример за останалите страни в опазването и граничния контрол. Всичко това е дело на неуморния труд и на усилията на граничните полицаи , които са равностойни на истински подвиг, заяви категорично вътрешният министър. Водено от грижа към тях, политическото и професионално ръководство се стреми да им осигури адекватната техника и оборудване, с което да посрещат предизвикателствата подготвени и защитени, добави още Валентин Радев. 
От името на своите колеги директорът на РДГП-Елхово комисар Деян Моллов благодари за признателността към труда на граничните полицаи и посочи, че дирекцията се доказа в миналото, доказва се сега и  ще продължи да доказва своя професионализъм и умения в името на сигурността на гражданите на страната и на Европа. Той подчерта, че тези усилия са общо дело и в тях участват всички гранични служители.
На тържествената церемония, на която присъстваха главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков и директорът на ОДМВР-Ямбол ст.комисар Генчо Иванов, министър Радев връчи награди на 96 гранични полицаи на РДГП-Елхово. Шестима от тях получиха служебни пистолети, един - Почетен знак II степен, 11 - Почетен знак III степен, а останалите, сред които и двама гранични служители от РДГП - Бургас и Смолян, бяха отличени с грамоти и парични награди. Колективни награди бяха дадени и на служителите от ГПУ-Малко Търново, Средец, Болярово и Свиленград.
Церемонията бе уважена от областния управител на Ямбол Димитър Иванов и от кмета на Елхово Петър Киров.  









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!