Обратно към категорията

Оставиха в ареста ало-измамник от Гранитово, завлякъл 60 бона

   

Оставиха в ареста ало-измамник от Гранитово, завлякъл 60 бона

Ром-калайджия от елховското село Гранитово е задържан за 72 часа по обвинение в съучастие в серия от ало-измами , от прокуратурата ще искат постоянното му оставане зад решетките
45-годишният Йордан Йорданов и съпругата му Анка бяха задържани в хода на специализирана полицейска акция на територията на Елхово, след сигнал от пострадал на 8 септември местен жител.
Според жалбата на потърпевшия /изгорял с 27 000 лв/  на същата дата му се обадил по телефона непознат,който се представил като Димитър Димитров от Криминална полиция. Мнимият полицай му съобщил, че около дома му има измамници, които са отрязали пръстите на жена и следва да съдейства на полицията. Мъжът трябвало да сложи спестяванията си в торба, и да ги закачи на портата на имота си, за да бъдат хванати  престъпниците.
По предварителни данни Йордан и с 6-години по-младата му съпруга Анка са съпричастни с поне още 6 аналогични случая от април до началото на септември т.г.
Мургавата семейна двойка била в ролята на „мулета“, те прибирали парите от жертви на „въртачи“, които разигравали класическите сценарии за „нуждаещ се от спешна операция роднина“ и „МВР търси съдействие за задържане на опасен престъпник“.
След „приспадане на хонорара“ мъжът пренасял остатъка от плячката до предварително уговорено място в Северна България, след което връзката с главните играчи се прекъсвала до последваща „поръчка“.
По думите на кмета на село Гранитово Христо Гечев нищо не подсказвало, че Йордан и Анка имали такъв доходен „бизнес“. Те дошли да живеят в селото, където живеят малко над 570 предимно възрастни мъже и жени  преди няколко години, купили запустяла къща и се настанили там с трите си деца.Никой от съседите им не бил ги виждал да разполагат с големи суми. Имали стар автомобил с който кръстосвали на практика из цялата страна,напоследък по за дълго се спирали по селата около Стара Загора и Раднево.
Било изключено да са „работели“ на местна територия, макар от началото на годината от „ало измамници“ да са се опарили три жени на различна възраст от селото, като едната изгоряла с близо 6 бона.
Съучастничката в престъпната схема е пусната на свобода с мярка „подписка“, причината е тежкото й заболяване от диабет и необходимостта някой да се грижи за децата.
 
 
Източник: monitor.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!