Обратно към категорията

Фестивалът на Стоте войводи се превърна в истински празник за сливналии

   

Фестивалът на Стоте войводи се превърна в истински празник за сливналииФестивалът на Стоте войводи беше посетен от десетки жители и гости в първия му ден. На шатри, разположени в градската градина сливенски производители изложиха за посетителите своя продукция. Празничната програма с водещ актьорът Николай Станоев започна в 17 часа.

„Този фестивал се организира за Вас хората и децата на Сливен. С времето се превърна в истински празник за нас – сливналии. Изложената продукция е доказателство, че в Сливен се правят едни от най-качествените продукти. Ще се постараем да развиваме фестивала и да го превърнем в още по-мащабно събитие”, заяви кметът Стефан Радев.

Една от атракциите на вечерта беше Ути Бъчваров, който заедно с около 30 деца помощници приготвиха гигантски миш-маш. Известният кулинар изрази задоволството си да бъде отново гост на проявата. Той сподели също така, че се чувства като част от града под Сините камъни.

В първия ден на фестивала участие взеха балет ,,Барби” при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав ,,Дъга” при Средно училище ,,Пейо Яворов”, Спортен клуб по акробатика ,,Стефан Данчев”, Детски танцов състав ,,Бисерче” при Военен клуб, Фолклорен клуб ,,Сливенци”, Школа ,,Ритъм” при Военен клуб – Сливен. Вечерта завърши с изпълненията на певеца Криско.

Фестивала посетиха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов, секретарят на Община Сливен Валя Радева и общински съветници.

На втория ден, 15 септември програмата продължава с представление на Кукления театър от 11 часа. След 18 часа са предвидени изпълнения на самодейни състави от Сливен и региона, както и на Ансамбъл за народни песни и танци ,,Сливен”. От 20 часа ще започне концертът на Нели Петкова, който ще бъде последван от концерт на Ивана.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!