Обратно към категорията

Българи от чужбина и страната на протест в София

   

Българи от чужбина и страната на протест в София

Протестиращите ще настояват за швейцарски модел на управление - чрез референдуми
Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов - издател на вестник "Будилник", заяви днес, че българи от страната също ще се включат.
Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", уточни той.
Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко.
 
Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието).
 
Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.
 
"Това правителство ще инициира референдуми", каза той.
 
По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа "пред всички български посолства по света".
 
Инициаторите пишат:
 
"Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!
 
За какво се борим:
 
За смяна на системата на управление - чрез референдуми - пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо - местни референдуми, национални референдуми.
 
Електронно дистанционно гласуване на избори и референдуми на базата на блокчейн технологиите.
 
Избор на личности, не на партии и търсене на лична отговорност от всяко длъжностно лице. Възможност за отзоваване на избраното лице.
 
Пряк избор от народа с възможност за отзоваване на всички длъжности в държавата - Главен прокурор, Министър председател, Президент, министри, кметове, полицейски началници и др.
 
Пряко гласуване от народа за разпределение на местни и национални бюджети, европейски фондове и проекти".

Източник: dir.bg









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 кольо 17.09.2018 05:55

референдуми се правят със интелигентно население


#2 Hasan Ismail Hasan 16.09.2018 09:54

iskam da gi svalim i spravedliv sid za taya Mafiya i mi4itelen rejim v zatvora kak i kakvoto imat da im se vzeme..... Sid za mafiyata

 

 

#1 трр 16.09.2018 07:50

Протестът трябва да продължи докато наглата герберска напаст си замине!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!