Обратно към категорията

Начало на учебната 2018-2019 година в тунджанските училища

   

Начало на учебната 2018-2019 година в тунджанските училища

+снимки
На 17 септември започна учебната 2018-2019 година в десетте тунджански училища. Повече от 1000 ученици ще се обучават в училищата на територията на общината. Повече от 500 деца са записани в детските градини на община „Тунджа“.
Започва първата учебна година на Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево, община „Тунджа“ - второто средно училище на територията на общината.
Празничния ден в Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево беше споделен от Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, който връчи еднократно финансово стимулиране на 15-те осмокласници, избрали да се обучават по професията „шлосер“.
Финансова подкрепа получиха и 18-те осмокласници в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, община „Тунджа“, които ще се обучават по специалността „лозаровинарство“. Финансовите стимули на учениците връчи г-н Станчо Ставрев- заместник-кмет на общината. 
В първия учебен ден заедно с учениците, родителите и учителите в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново беше г-жа Ели Василева, заместник-кмет на община „Тунджа“, а  г-н заместник-кметът Георги Чалъков участва в празника на ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево. 
В празниците на общинските училища се включиха секретаря на общината Андон Кръстев, директори на дирекции и експерти от общинска администрация.
Заедно с поздравите по повод началото на учебната година, първокласниците и децата от детските градини получиха подаръци, осигурени от общината.
 Образователни игри, дидактични материали и книжки зарадваха  и децата от детските градини.
Първият учебен ден в община „Тунджа“ събра всички заедно- деца и ученици, учители, родители, общественост и община.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!