Обратно към категорията

Ако пътувате, вижте ограниченията за движение

   

Ако пътувате, вижте ограниченията за движение

От понеделник се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Причината за това са неравности на пътната настилка, необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни.
 
Отново на "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. На 24 септември ще има две ленти за София и една лента за Бургас.
 
Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.
 
Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.
 
За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път Виноградец - Карабунар - Злокучене - Септември, път Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София;
 
В понеделник за улеснение на трафика, в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.
 
 
В момента на "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това движението се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика на 24 септември ще има две ленти за София и една за Варна.
 
Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път София - Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.
 
Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.
 
 
За улеснение на трафика през Владая - по път Е-79, на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".
 
Утре, от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.
 
 
Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
 
В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути./ БТА









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!