Обратно към категорията

В СЛИВЕНСКО: ХВАНАТИ С НАРКОТИЦИ, КРАЖБИ И ПОЖАРИ

   

В СЛИВЕНСКО: ХВАНАТИ С НАРКОТИЦИ, КРАЖБИ И ПОЖАРИ

новините от полицията в Сливен
Притежаване на наркотици е установено от полицейски патрулен екип. На 28 октомври в град Сливен е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Сузуки“, управляван от Ц.И. на 24 години от град Сливен. В автомобила е намерен и иззет плик, съдържащ  кафеникаво кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В хода на проверката се установява, че Ц.И. е употребил наркотични вещества. Той е задържан за 24 часа. По случая в РУ-Сливен са образувани две досъдебни производства. 
 
Служители на участък „Петолъчка“ са задържали 18-годишен за кражба на лек автомобил и причиняване на материални щети. На 27 октомври, около 00,30 часа, в РУ-Сливен е постъпил сигнал от 37-годишна жена от село Желю войвода. Тя е заявила, че личният й автомобил „Ланция“ е откраднт. След проведените незабавни издирвателни действия автомобилът е открит катастрофирал недалеч от селото. Извършителят е на 18-години от същото село. Той е установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство.  
 
35-годишен мъж от град Сливен е задържан за причиняване на телесна повреда. На 27 октомври след възникнал междусъседски конфликт 35-годишният В.В. е нанесъл побой на жена на 55 години и съпруга й. Жената е получила счупване на китката. Причините за конфликта са в процес на изясняване. В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.  
 
Водач с алкохол 2,70 промила и друг с наркотици са установени от полицейски екипи в град Сливен. На 26 октомври е извършена проверка на лек автомобил „Ивеко“, управляван от 28-годишния И.Ц. от град Сливен. С техническо средство е установено, че управлява под въздействието на канабис. Образувано е бързо производство.
50-годишният И.П. от Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ с концентрация на алкохол 2,70 промила. Той е спрян за проверка на 27 октомври в 15,30 часа на бул.“Янко Сакъзов“. Образувано е бързо производство. 
 
Криминалисти на РУ-Сливен работят по две кражби, заявени на 26 и 27 октомври. За времето 12-27 октомври неизвестен извършител е проникнал в жилещото на 44-годишен мъж в сливенския квартал „Дружба“ и е извършил кражба на златен синджир с неустановена стойност. По случая е образувано досъдебно производство.
Около 21,00 часа на 26 октомври в района на увеселителен парк в района на стадион „Хаджи Димитър“ неизвестен извършител е откраднал мобилен телефон „Huawei“, собственост на 21-годишен мъж от град Сливен. Щетата е на стойност около 640 лева. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство. 
 
 
Пожар
Сливенски пожарникари са спасили 350 декара овощна градина. На  26 октомври, около 18,50 часа е възникнал пожар в овощна градина /праскови/, намираща се в землището на квартал "Речица". Произшествието е ликвидирано в 20,40 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е унищожил 25 декара и 2000 метра капково напояване. Спасени са 350 декара. Причината за произшествието е в процес на установяване.  
 
Котел: Водач, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Котел. На 27 октомври е извършена проверка с техническо средство „Drug check- 3000“ на 19-годишния А.Д. от град Котел, който управлява лек автомобил „Сузуки“. Пробата е положителна за употреба на амфетамин и марихуана. А.Д. е задържан за 24 часа. Започнато е бързо производство. 
 
Проверки на ловци по време на ловен излет са извършени от полицейски служители на РУ-Котел. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 27 октомври са проверени ловни полета в землището на град Котел. Операцията е с цел установяване на нарушения, свързани с носенето на ловно оръжие и спазването на разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Проверени са 62 ловци. Не са установени нарушения.С цел превенция са съставени  4 констативни протокола за 4 протокола за предупреждение. 
 
Твърдица: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Твърдица. На 27 октомври е извършена проверка на 42-годишния Р.М. от село Конаре, община Гурково. Установява се, че Р.М. управлява с концентрация на алкохол 1,36 промила. По случая е започнато бързо производство. 
 
           
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!