Обратно към категорията

СЛИВЕН: Проведе се обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие

   

СЛИВЕН: Проведе се обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие

Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие на Общината за 2018 – 2020 г се състоя днес. В него се включиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кметът Стоян Марков, общински съветници, директори и ръководители на културни и туристически институти, читалища и служители на общинска администрация.
С мултимедийна презентация в Областния информационен център беше представен докладът от междинната оценка, извършена от представители на фирма ,,Ню Ай Ад” в периода януари - юни 2018 г. Той включи анализ на икономическото и социалното развитие на общината, целите,приоритетите, мерките в периода 2014 – 2020 г. и индикаторите за наблюдение.
Във връзка с постигнатите цели от плана беше взето под внимание тежкото финансово състояние на Община Сливен през 2015 год.  и задълженията, които е натрупала до тогава, което е забавило стартирането на редица дейности и проекти.
Значение за напредъка на Общината са партньорствата, които се изразяват чрез постоянни срещи с бъдещи инвеститори, представители на бизнеса, срещи във връзка с подобряване на условията на фирмите в Индустриална зона.
Беше извършен преглед на постигнатото в ключовите области на финансите, икономиката и туризма в подкрепа на заложеното по Общинския план за развитие 2014 – 2020 г.
За постигането на целите са заложени приоритети, насочени към развитие на икономиката, туризма, съхраняване и популяризиране на културно-историческото наследство, инфраструктурата, увеличаване на заетостта, опазване на околната среда, стимулиране на междуобщинското сътрудничество и повишаване капацитета на общинската администрация. По време на срещата участниците в общественото обсъждане даваха мнения и предложения, които ще бъдат взети под внимание.
Документът е достъпен на официалния сайт на Общината и предстои да бъде внесен за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет – Сливен.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!