Обратно към категорията

КОТЕЛ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ С РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА

   

КОТЕЛ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ С РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА

Котел ще посрещне своя празник - 1-ви ноември – Ден на народните будители с интересна програма. Събитията са организирани от Община Котел със съдействието на Исторически музей- Котел, НЧ „Съгласие-Напредък-1870“ и СУ „Г. Ст. Раковски“. 
Точно в 9 ч. ще започне празничната Света литургия в храм „Св. Троица“. 
В 10.00 ч. ще бъде тържественото заседание на Общински съвет – Котел, където на церемония ще бъде връчено почетното звание на Община Котел.
От 11.00 ч. на пл. „Възраждане“ ще започне тържествената церемония по случай Деня на народните будители и празника на града.
Програмата продължава с възстановка- Пресъздаване на събития от периода на Българското възраждане, която ще бъде с начален час 11.30 ч. отново на пл. „Възраждане“.
От 12.15 ч. в малката зала на НЧ „Съгласие-Напредък-1870“ ще се проведе среща– разговор с проф. дин Иван Русев на тема: „За някои неизвестни и малко известни моменти от стопанската и културната история на Котел през Възраждането“ 
От 15.00 ч. във фоайето на експозиция „Котленски възрожденци“ ще бъде открита фотоизложбата „Спомени от Котел – архивни изображения от началото на ХХ век“, а от 16.00 ч. е представянето на монографията на Валентин Княжевич „Кара Танас – войводата от Катунище“.
17.30 ч. е началният час на рецитал в залата на Младежки дом по случай празника. В него ще се включат ученици от клуб „Млад възрожденец“ към СУ „Г. Ст. Раковски“ и битовата група към НЧ „Съгласие-Напредък-1870“. 
От 18.30 ч. ще започнат празничните илюминации.
На 2- ри ноември /петък/ от 16.30 ч. в залата на Общински съвет – Котел ще се проведе представяне на Република Италия с тема: „Очарованието на Италия – вкус и ритъм“. Европейският ботуш ще бъде представен с презентация и кулинарна дегустация, които ще оставят приятен спомен на всеки един, докоснал се до тях.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!