Обратно към категорията

ЧИТАЛИЩЕТО В С. СКАЛИЦА ОТБЕЛЯЗА ЮБИЛЕЙ

   

ЧИТАЛИЩЕТО В С. СКАЛИЦА ОТБЕЛЯЗА ЮБИЛЕЙ

+ снимки
С вълнуващ празник НЧ „Светлина -1928“, село Скалица, община „Тунджа“, отбеляза своята 90–та годишнина. 
От името на читалищното настоятелство г-жа Янка Мармарова- водещ на тържеството, поздрави присъстващите, сред които бяха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Ели Василева и Станчо Ставрев, секретари на читалища от общината, много жители и гости на село Скалица. 
Румяна Николова- председател на читалищното настоятелство, представи историята на читалището от неговото създаване до наши дни. 
Приветствие към всички читалищни деятели отправи Митко Петков, кмет на селото. 
В своето изказване кметът на общината Георги Георгиев подчерта, че общинското ръководство винаги е подкрепяло и ще подкрепя дейността на читалищата в общината.
С грамоти за принос в читалищното дело бяха наградени председатели и секретари на читалището, ръководители на колективи и самодейци.
Тържеството продължи с празничен концерт, в който участваха децата от ДГ „Звездица“, с. Скалица, детска танцова група „Да се хванем на хорото“ към СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица и певческата група при читалището. 
Емоционални бяха и индивидуалните изяви на Райна Димова, Иван Стойчев, Мишо Александров, както и на 86 годишната активна самодейка Нейка Иванова, която впечатли с дух и талант. Свое стихотворение, посветено на читалището, прочете Невенка Матева.
Празничният концерт завърши с изпълненията на ФА „Тунджа“.
Под звуците на „Многая лета“ бе поднесена торта с пожелание за нови, още по-големи, успехи на читалищните деятели и за дълговечност на читалищното дело в с. Скалица.
Пресцентър - община Тунджа 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!