Обратно към категорията

ЯМБОЛ: Общинските съветници на управляващата партия гласуваха против безплатни детски градини и ясли

   

ЯМБОЛ: Общинските съветници на управляващата партия гласуваха против безплатни детски градини и ясли

материал на вестник "Делник"
Общинските съветници на управляващата в Ямбол партия гласуваха против безплатни детски градини и ясли без да изразят нито едно мнение, коментар или каквото и да е обсъждане и без никакви аргументи. С 21 гласа „против” и 11 „за” предложението на съветниците от левицата да отпадне събирането на такси за детски градини и ясли беше отхвърлено.
 
Едва с обяснение на отрицателен вот двама съветници от ГЕРБ изразиха някаква позиция, но тя беше меко казано смешна, защото се основаваше на това, че дори и през социализма имало такси, макар тогава да нямаше социално слаби и неработещи. Друг неверен аргумент беше на Мария Янева, че само община „Тунджа” била отменила таксите за детските градини и ясли. Само в Ямболска област две от общините – „Тунджа” и Болярово, не събират такси в детските си заведения. Наскоро неправителствена организация, която води кампания за безплатни детски градини, заяви в Ямбол, че в страната общо 26 общини имат отменени такси, като 13 от тях са напълно отменени, а другите 13 са частично и още поне 4 общини проявяват интерес и проучват опита на община „Тунджа” за премахване на таксите.
 
Смешно беше и сравнението, че 120 деца от община „Тунджа” учат в детските заведения на Ямбол, без обаче да се отчита, че на родителите им е по-удобно да ги водят в Ямбол, защото работят в града. За проблема може да има и друго обяснение, защото в детските градини на община „Тунджа” няма разделение на децата и в тях се обучават всички без значение от кой етнос са. Можем обаче да си припомним как преди повече от 15 години родителите на деца на ОУ „Йордан Йовков” в Ямбол протестираха, че училището приема роми, а сега децата им са основно такива, защото има процеси в обществото, които не могат да се стопират, а трябва да има адекватна местна политика за справянето с тях.
 
В крайна сметка съветниците на управляващата партия изпълниха нареждането на своя партиен лидер и кмет на Ямбол да не приемат предложението на левицата.

Източник: "Делник"









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#6 Nasko 01.11.2018 10:53

"Изключително съм впечатлен от твърдата позиция на съветниците от ГЕРБ" И защо ли тая позиция на 100% е позицията на кмета? ...Защото всички тия са помияри. Послушковци, наредени на общинската и държавната ясла на отговорни постове от бащицата, а който ги познава лично знае какви некадърници са.

 

 

#5 ха, виш ти 31.10.2018 20:13

всякой от съветницити как е гласувал за таксите го има тук http://yambolnews.net/drugosti/item/31551-da-se-znae-koi-tochno-lichnosti-savetnitzi-byaha-protiv-premahvane-na-taksite-v-detskite-yaslii-gradini


#4 Пешев 31.10.2018 12:50

Не Неее ! Култовото е това "Можем обаче да си припомним как преди повече от 15 години родителите на деца на ОУ „Йордан Йовков” в Ямбол протестираха, че училището приема роми, а сега децата им са основно такива..."Уникат!

 

 

#3 Страхил 30.10.2018 16:56

" Статията няма да я коментирам с повече от една дума "жалка"." Статията е информативна. Значи самото събитие е жалко според теб. Като нищо могат да те подгонят партийните ти началници.


#2 Реалист 30.10.2018 15:54

Изключително съм впечатлен от твърдата позиция на съветниците от ГЕРБ. Статията няма да я коментирам с повече от една дума "жалка".Цитат:"...защото има процеси в обществото, които не могат да се стопират..." Е явно , че има съветници които не приемат тази позиция. Любопитен съм как са гласували съветниците от патриотичните партии?

 

 

#1 Иван 30.10.2018 12:11

Блажени са вярващите! На кой му е хрумнало че нещо може да се случи без благословията на "владиката - кмет". Тези същите вносители да вземат да се размърдат, и да спрат мераците на ония дето "не краде" да загроби общината със заем от 18 МИЛИОНА лева, че и тях ще замерят с камъни като фалират общината!


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!