Обратно към категорията

Проверяват търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

   

Проверяват търговците на зимни гуми и фарове за мъгла

В периода на подготовка на амтомобилите за по-неблагоприятните зимни условия Комисията за защита на потребителите (КЗП) разгръща кампании за проверки на търговците, които предлагат гуми, фарове за мъгла и други свързани със зимната подготовка артикули.
Инспекторите на Комисията за защита на потребителите следят търговците на автомобилни гуми да предоставят навременно пълна и коректна информация по отношение съответствието със стандартите за безопасност, разхода на гориво, нивото на шум, произхода, цената и пр. 
Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов припомни, че от миналата година зимните гуми вече са задължителни и в България. „Нашата грижа е да проверяваме всички онези неща, които би трябвало да гарантират, че на пазара се продават стоки без риск от опасност за здравето и живота на потребителите”, коментира Маргаритов. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 01.11.2018 11:46

"Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов припомни, че от миналата година зимните гуми вече са задължителни и в България." Мили момчета и момичета журналисти, не вярвайте на всеки тъпанар, пък бил той и председател на някаква измислена комисия. "Трябва да се чете-да се чете трябва!" Зимните гуми НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Задължително е гумите през зимата да имат грайфер не по-малък от 4 мм. А през лятото 1,6.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!