Обратно към категорията

Ямболският районен съд прие техническа експертиза по делото за взривовете край Петолъчката

   

Ямболският районен съд прие техническа експертиза по делото за взривовете край ПетолъчкатаЯмболският районен съд изслуша и прие в съдебно заседание една от техническите експертизи по делото за взривовете край Петолъчката, при които на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници.
Три вещи лица са изследвали предоставени им бойни части, за да установят минималните и максимални температури при тяхното разрязване на същия по вид струг, на който са обработвани боеприпасите по време на взрива.

"Максималната температура при екстремни условия, при които се чупи и ножът на струга, е 160 градуса, а при нормални условия с охлаждаща течност тя не надвишава 30 градуса", съобщи проф. Станимир Карапетков, извършил експериментите.
Съдебният процес ще продължи през януари, когато трябва да бъдат изслушани още трима свидетели и всички назначени експертизи по делото, включително и техническата, въз основа на която е изградено обвинението.
Делото се гледа за втори път в Ямболския районен съд от друг съдебен състав и по ново обвинение. Обвиняеми по него са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване, в резултат на което е последвал взривът.












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!