Обратно към категорията

БАБХ иска да криминализира отглеждането на домашни кокошки?

   

БАБХ иска да криминализира отглеждането на домашни кокошки

Птицевъди излязоха на протест пред сградата на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) преди обсъждането на проблемите около птичия грип. До момента в България има регистрирани над 20 огнища на болестта. Птицевъдите настояват за оставката на председателя на БАБХ на Дамян Илиев. Недоволстващите твърдят, че 10 000 души ще останат без работа заради мерките, предприети срещу птичия грип.
"Искаме незабавна оставка на ръководството на БАБХ заради неадекватни и безхаберни действия - издаване на половинчати заповеди, безхаберие към хората, неплащане навреме на избитите животни. В момента в две големи люпилни в страната има новоизлюпени патета, които стоят в касетки и кашони, и не се разрешава тяхното настояване във фермата - на практика те ще умрат заради това безхаберие", коментира един от протестиращите, цитиран от БНТ. 
 
На свой ред председателят на агенцията по храните д-р Дамян Илиев предложи да се криминализира отглеждането на птици в нерегистрирани обекти. Това предложение може да се отнася до хората от селата, които отглеждат птици в дворовете си. 
"Големите фермери са изключителни професионалисти, но в същото време имаме и малки задни дворове, които не са регистрирани и носят опасност за големия, индустриалния бизнес. Така че всички мерки, които трябва да вземем, е да защити бизнеса в тази посока – той да продължава да работи и да е безопасен. И ние предлагаме засилен контрол и други мерки. Има неща, които са свързани и с нормативна база, и със законодателство. И всички се съгласихме, че може да се мисли за криминализиране на някои действия, които водят до това, че държавата губи много пари и в същото време подлагат на риск добрите фермери. Предлагаме да се криминализира отглеждането на животни в нерегистриран обект. За тези обекти ние имаме програма за контрол, но там, където не знаем, че съществуват такива, това нещо се явява проблем за големите ферми", посочи Илиев, цитиран от "Фокус".
 










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#7 АБЕЕЕЕЕ 07.11.2018 22:13

КАЧВАМ ВИ ГО ВЪВ ФЕЙСБУК


#6 АБЕЕЕЕ 07.11.2018 22:13

КАК МОЖЕ ДА НЕ СТЕ ПРЕДВИДИЛИ ДА СЕ ПРИКАЧВАТ ФАЙЛОВЕ ???????

 

 

#5 ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ДА СИ 07.11.2018 22:11

БАБХ е частна фирма с регистрация в Лондон и как така издава заповеди на полицията и защо България изпълнява заповеди на частни фирми да издам и аз няколко като да вкарат някои в затвора (изпращам Ви регистрацията на БАБХ и ако е възможно го предайте на хората за пред съда може да им трябва


#4 отвратен 07.11.2018 07:35

А с листните въшки по тиквите какво правим?

 

 

#3 Бай ХУЙ 06.11.2018 21:04

Ами Петлите????


#2 Бай ХУЙ 06.11.2018 21:04

Ами Петлите????

 

 

#1 луд ли съм 06.11.2018 15:38

Този доктор луд ли е?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!