Обратно към категорията

Сливен: 7 водачи с алкохол и 10 неправоспособни са установени за една седмица

   

Сливен: 7 водачи с алкохол и 10 неправоспособни са установени за една седмица

От 29 октомври до 4 ноември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национални кампании. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2350 моторни превозни средства, и 2411 лица. Констатирани са 830  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.
През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 246 нарушения на скоростта. 
Издадени са 333 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 138 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.
За други нарушения са съставени 618 фиша. Актовете са 165. 
Установени са 10 неправоспособни водачи.  7 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 4 от тях са  над 1,2 промила, за което е образувани бързи производства.
Един водач е употребил наркотични вещества.
Отнети са 8 шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 3 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 15.
През седмицата са проведени  3 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и една в Нова Загора.
 
В ОДМВР-Сливен се осъществява засилена патрулна дейност по установяване на водачи и лица употребил или разпространяващи наркотични вещества. 
 
Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.
 
                                      
РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:
ГР.СЛИВЕНПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 ТунджАта 06.11.2018 16:28

К У Р З А М В Р

 

 

#1 ТунджАта 06.11.2018 16:28

К У Р З А М В Р


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!