Обратно към категорията

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК

   

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК

С химна на Република България започна тържественото събрание в кинозалата на ОДМВР – Сливен за отбелязване на професионалния празник на българската полиция. В присъствието на служителите от вътрешното министерство директорът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков изказа благодарността си от добрата и ползотворна работа на отделните полицейски звена. „Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на реда, истината и правдата. Подобна битка водим и ние, ежедневно, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите. Ще продължаваме да се справяме с предизвикателствата и да отговаряме на обществените очаквания“, заяви в обръщението си старши комисарят.
Честването на 8 ноември е въведено през 1924 г. по инициатива на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-закрилник на полицията е потърсена консултация от Светия синод и по мнение на Митрополит Стефан за патрон е избран Свети Архангел Михаил, който е покровител на мира, правдата, реда и справедливостта.
На тържественото отбелязване присъства заместник – кметът Румен Иванов, който също поздрави органите на реда и прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. „Вие сте олицетворение на закрила и справедливост, които всеки ден срещаме в самоотвержените полицейски служители, за които честта на професията е на първо място. Убеден съм във Вашето безрезервно  и всеотдайно изпълнение на поетия дълг към обществото, пренебрегвайки понякога дори и семействата си“, се казва в адреса от кмета Радев.
Поздравление от името на областния управител Чавдар Божурски поднесе заместникът му Камен Костов. По повод празника приветствие отправи и директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов.
По време на събранието бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за юли, август, септември и октомври на 2018 г. Наградите са съвместна инициатива на ОДМВР – Сливен и Община Сливен. Носителите на приза за четирите месеца на тази година са съответно младши експерт Цветан Вълев от участък „Петолъчка“ към РУ – Сливен, старши инспектор Диаманди Диамандиев – началник на група „Криминална полиция“ към РУ – Котел, мл. експерт Димо Петров – командир на отделение в участък кв. „Шести“ – Нова Загора и Илко Сикоров от „Криминална полиция“ към РУ – Твърдица.
Малко преди тържественото събрание органите на реда поднесоха венец пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.   









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!