Обратно към категорията

Родолюбива инициатива на батальона преди празника на Сухопътните ни войски

   

Родолюбива инициатива на батальона преди празника на Сухопътните ни войски

.Акция за почистване и освежаване на войнишки паметници проведе личният състав на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, броени дни преди Празника на Сухопътните войски – 19 ноември. Родолюбивата инициатива, посветена на празника, се проведе вчера, 08.11.2018г.  в община „Тунджа”, област Ямбол.
В памет славната история на българската войска бяха почистени и освежени Паметниците на загиналите във войните за освобождение на България в населените места Гълъбинци и Златари.
Грижата за основно почистване и освежаване на войнишкия паметник в с. Гълъбинци и района на  мястото, с изписаните 19 имена на загинали местни герои, беше задача на военнослужещите на 2-ра рота на батальона. Местните жители приветстваха инициативата  и споделиха, че само след два дни тук ще бъдат положени свежи цветя и венци, в памет на отдалите живота си във войните и по случай ежегодния голям празник на селото и местното читалище.
В очакване на 19 ноември, 42-ри механизиран батальон – Ямбол се подготвя и за поредната си среща с приятелите на Сухопътните войски. За тях военното формирование отваря вратите си на 16.11.2018г.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!