Обратно към категорията

ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)

   

ПЪТНИ БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИТЕНИЕ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА (ОБЗОР)

+видео
Стотици автомобили и хиляди шофьори се събраха в уречения час – 11:00 на паркинга при изхода на Ямбол в посока Сливен. В същия момент и в града под Сините камъни се събраха хиляди.
Протестиращите в Ямбол преминаха на автошествие през целия град, а движението на моменти бе блокирано.
Недоволните хора скандираха „Оставка” и изказаха подкрепа към всички протести, които се провеждат в страната, заради проблеми в различни сектори. 
След обиколката, автомобилите се върнаха на паркинга  значително повече. Към колоната се присъединиха и таксиметрови превозвачи от Ямбол и Пловдив.
Междувременно стана ясно, че и полицейският синдикат подкрепя протестите срещу цените на горивата в цялата страна.
След официалния край на организирания протест в Ямбол,  всички се насочиха към АМ Тракия. Същото направиха и протестиращите в Сливен. Недоволните от съседния на Ямбол град бяха спряни в Крушаре, но стотици се насочиха пеш към аутобана, като извървяха около 5 км. 
В същия момент протестиращите от Ямбол блокираха движението по Тракия за няколко минути на детелината край Стралджа в посока Бургас.
По същото време протестиращите от Сливен вече достигнаха до магистралата и блокираха изцяло движението, както по нея, така и на пътя Ямбол – Сливен.
В стремежа си да отрази събитието екипът на 999, също попадна в блокираното движение. Въпреки желанието на протестиращите да пропуснат журналистите, автомобилите бяха много и нагъсто, а разместването им бе невъзможно.
Малко преди 16:00 часа екипът на 999 успя да достигне до блокадата, където стотици хора бяха на магистралата и с телата си бяха спряли движението. Не липсваха и недоволни пътуващи, но не бяха пропускани.
Десетки полицаи охраняваха реда, но до сблъсъци не се стигна. Около 16:00 часа движението по Тракия бе възобновено, но протестиращи от Сливен и Ямбол отново блокираха движението на пътя между двата града.
От свои източници екипът на 999 научи, че ако през идната седмица не се вземат мерки, за да се стабилизира реда в държавата, следващата неделя ще има масов национален протест в София.




Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!