Обратно към категорията

СЕЛО ГЪЛЪБИНЦИ ОТБЕЛЯЗА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

   

ЧИТАЛИЩЕТО В ГЪЛЪБИНЦИ ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА ГОДИШНИНА

На 10 ноември 2018 година, село Гълъбинци, община „Тунджа“ отбеляза своята 530-та годишнина и 90 години от създаването на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”.
Общият празник на кметство и читалище събра много жители и потомци от селото на един непринуден и истински празник на родния край.
На тържеството присъстваха и  Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев- заместник-кмет и Андон Кръстев- секретар на общината.
Приветствие към всички отправи Радостина Тодорова- кмет на селото, като припомни имената на личностите, оставили ярка следа във вековната летопис на Гълъбинци. След моменти от миналото, тя се спря и на настоящата дейност на кметството, насочена към хората, изказвайки благодарност на ръководството на община „Тунджа“ и на всички съпричастни към живота на Гълъбинци за тяхната подкрепа.
Важна част от историята на селото - дългогодишната дейност на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928”, бе представена от неговия председател Кольо Колев. С нескрито вълнение и гордост той сподели, че не може да изброи всички, оставили частица от себе си на читалищната сцена.
Благодарствени адреси за родолюбивата им дейност бяха връчени на бивши кметове и председатели на читалищното настоятелство, общественици, изявени самодейци и спомоществователи. 
Емоционални бяха думите на водещата на празника Жана Николова за любовта към родния край. След тях се включиха с рецитал чаровните деца Моника, Стефани и Веселина-Виктория, всички с корени от село Гълъбинци. За доброто настроение на многобройната публика, изпълнила салона на читалището, допринесоха изпълненията на талантливите самодейци от Пенсионерски клуб „Надежда“ с. Гълъбинци и от село Межда, Кольо Колев, както и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
Слово произнесе и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, като изрази радостта си от присъствието на толкова много млади хора на този хубав празник. Той пожела нови достойни годишнини на Гълъбинци, а кметство и читалище все така да работят заедно и успешно за хората.
Тържеството продължи с торта, заря и хоро на площада.
Снимки: пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!