Обратно към категорията

КМЕТОВЕ И ПОЛИЦИЯТА ОБСЪДИХА ПРОТЕСТИТЕ

   

КМЕТОВЕ И ПОЛИЦИЯТА ОБСЪДИХА ПРОТЕСТИТЕ

Директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов  проведе работна среща с кметовете на общини на територията на областта. В рамките на срещата беше обсъдена координацията между институциите при постъпили уведомления за провеждане на прояви по Закона за събранията, митингите и манифестациите. Обсъдени бяха и начините на взаимодействие при постъпване на сигнали за провеждане на нерегламентирани протестни прояви и нарушаване на обществения ред.
В заключение участниците в срещата бяха единодушни, че при организиране и провеждане на масови прояви, трябва да се спазват разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, за да не се нарушават правата на останалите  граждани.
Ръководството на ОДМВР –Сливен провежда извънредни срещи с кметове на общинските центрове в област Сливен
Старши комисар Димитър Величков проведе днес извънредна среща с кмета на община Сливен по теми, свързани с режима на провеждането на масови мероприятия, тяхната охрана и организацията на движението. Участие в срещата взеха началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов, заместник кмета Румен Иванов и секретаря на общината Валя Радева. Кметът Стефан Радев обърна внимание на важността от това общината да бъде уведомявана за прояви от всякакво естество, за да се създаде организация за добър обществен ред. Да се обезпечи  безпрепятствено провеждане на мероприятието, да се съобрази градската мобилност и да се съгласува, ако се окаже че на едно място има две или повече мероприятия.   С това няма да ограничим демократичните права на гражданите, каза още Радев, но трябва да се намери баланс и да се гарантира добрия обществен ред.
От общината съобщиха, че до момента няма постъпили уведомления за провеждане на протестни действия. 
От своя страна директорът на ОДМВР-Сливен заяви, че е създадена организация по охрана на нерегламентираните прояви с цел недопускане на провокации, ескалиране на напрежението, недопустими прояви, които ограничават правата и свободите на останалите граждани.
Ще бъдат взети необходимите мерки да бъде спазен законът и да се гарантира гражданският мир, каза в заключение старши комисар Величков.   









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!