Обратно към категорията

РЪСТ В ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА И ХЛЯБА ПРЕЗ ОКТОВМРИ

   

РЪСТ В ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА И ХЛЯБА ПРЕЗ ОКТОВМРИ

Цените на най-масовия бензин и на дизеловото гориво са скочили с над 3% през месец октомври, показват данните на Националната статистика за инфлацията. Значително се е повишила и цената на хляба.
При най-употребяваната стока, храните, сред най- големите увеличения е тази на хляба - с 6,3 на сто. При брашното също има повишение на цените, но от 3,6 %. Сред другите поскъпнали храни са пипера, краставиците, гроздето, картофите. Но като цяло в групата "храни" повишение не се отчита.
Що се отнася до нехранителните стоки, тук първенството е при облеклото и обувките, които са поскъпнали съответно с 8, 1 и 8,7 на сто.
Цената на централното газоснабдяване пък е скочила с 8,4 %, а тази на топлинната енергия за подгряване на вода- със 7,1 на сто.
При бензините се запазва тенденцията на поскъпване- цената на най- масовия А 95 се е повишила с 3,3 %, а на А 98 - с 2,7 на сто. Дизелът пък е скочил с 3,6 на сто. Повишила се е също така и цената на газа за автомобилите - с 3,3 на сто.
Инфлацията за октомври остава сравнително ниска 0,7 на сто, но натрупаната от началото на годината вече е 2,8 %, а в сравнение с миналия октомври обезценяването достига 3,7 на сто.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!