Обратно към категорията

СЛИВЕН: ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЩЕ ОБСЪДИ ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛАТА В ОБЩИНАТА

   

СЛИВЕН: ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ЩЕ ОБСЪЖДАТ ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТОВЕТЕ ПО СЕЛАТА

Две ще бъдат допълнителните точки от дневния ред, които ще гласуват на 15 ноември 2018 г. общинските съветници в Сливен. Едната е свързана с продажба на имот, който е частна общинска собственост, намиращ се в едно от населените места на общината.
Втората точка касае промяна на собствеността от държавна публична собственост в частна публична собственост на част от републиканския път Градец – Ичера – Сливен, в участъка ул. „Раковски“, бул. „Панайот Хитов“ и „Макгахан“. Промяната на сбствеността ще даде възможност да се ремонтират проблемните участъци с европейски или общински средства и да се изградят велоалеи.  
 
На заседанието ще бъде разгледан и гласуван Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от града. По този повод на днешната пресконференция присъства и председателят на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева, която е вносител на предложението. По думите й досега действащата Наредба не е актуална спрямо новите законодателни промени и по отношение на финансите, което е наложило изготвянето на нова. Тя подчерта, че са запазени досегашните области наука и техника изкуство и култура и спорт, в които ще се връчват стипендии. Запазени са и стипендиите, свързани с финансово стимулиране, стипендия „Хаджи Мина Пашов”, годишни, месечни и еднократни стипендии.
 
В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. Заместник – председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров обясни, че една от причините за изменението е промяната на План-сметката за дейностите по събиране, извозване и депониране на битови отпадъци в общината. Допълнителни средства са необходими и за извършване на строително-монтажни работи по ОП „Региони в растеж“. Той допълни, че се очаква отпуснатите средства да бъдат възстановени на Общината до края на годината. Постъпили са приходи от Сливенския симфоничен оркестър, които ще бъдат използвани за допълнителни разходи и възнаграждения. Други разходи са свързани с населените места за изграждане на гробищен парк, ремонт на покриви на няколко читалища, откриване на нова паралелка в детска градина и др.
 
Общинските съоветници ще разглеждат и гласуват определяне на основните месечни заплати на кметовете на населените места.
 
Местният парламент ще гласува и приемане на Вътрешни правила за реда и условията, при които ще бъдат проверявани декларациите на кметовете и кметските наместници по силата на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Ще бъде гласувана и бюджетна прогноза за периода 2019 – 2021 г.
 
Димитър Митев - председател на ОбС допълни, че в дневния ред са включени и предложения за разпореждане с общинска собственост, отпускане на финансови средства, както и финансови помощи на социално-слаби и в тежко здравословно състояние граждани.
Пресцентър на Община Сливен












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!