Обратно към категорията

Поредно заседание по делото за взривовете край "Петолъчката". Разпитват последните свидетели

   

Поредно заседание по делото за взривовете край "Петолъчката". Разпитват последните свидетели

Поредно заседание по делото за взривовете край пътен възел "Петолъчката" е насрочено за днес в Ямболския районен съд. При експлозията в базата за утилизация на поеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.
Днес трябва да бъдат разпитани последните двама свидетели по делото, а през януари догодина ще започне  представянето на експертизите, разясни прокурорът Милен Божидаров.
"Основната експертиза, върху  която е изградено обвинението не е изслушвана. Идеята и на обвинението, и на защитата и на подсъдимите е експертните заключения да бъдат изслушани след разпита на всички свидетели".
Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив.

Източник: БНР 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!